ПРАЗНИК НА МАЛИНОВОТО ВИНО КРАЙ ИЗДРЕМЕЦКИТЕ ЕЗЕРА

27.00 лв.
В наличност
+

Description

Маршрут на екскурзията

Село Бов – Бовски водопади- екоферма Чемерник – Издремецки езера – хижа Тръстена ”

Дати: 11.11.2017 до: 11.11.2017

Място - БЪЛГАРИЯ

Вид транспорт- Автобус

Цена на екскурзията от 27.00 лв.

Програма на екскурзията

Това е един от най-атрактивните, обичани и посещавани маршрути в Голема планина, вторият по големина дял на Западна Стара планина.

Отпътуване в 7, 30 часа от стадион Васил Левски. С автобуса групата пристига в горния край на с. Бов. Слиза се от автобуса и под ръководството на водача се тръгва по черния коларски път към билото на Голема планина. Тук на билото, сред оболна тревна растителност и цяла палитра от прекрасни цветя и дъхави билки са разположени единствените в продължение на 530 километровото било на Стара планина две естествени свлачищни езера, които са зарибени. Над горното, по-голямото по площ езеро се намира биоферма „Чемерник”, където се произвеждат и предлагат екологично чисти продукти от мляко и млечни произведения. Тук се предлага нощувка в единични къщи за гости и хотелска част с отделни апартаменти. Специална атракция за гостите е минирезерватът, в който се отглеждат муфлони, елени и глигани. След разглеждане на биофермата групата разглежда двете свлачищни езера, както и автентичните останки от древния римски път, който е минавал оттук. Слиза се при долното езеро, където се намират руините от средновековния български манастир „Св. Панталей Пътник” и уютната хижа „Тръстена”. Около хижата се отглеждат холандски високопланински малини, които всяка година дават богата реколта и от които се произвежда прочутото малиново вино. Почивка, фотосесия и дегустация на малиново вино. След това под ръководството на водача групата се завръща по обратния път до автобуса. Завръщане в София вечерта.Пешеходен преход за целия ден- около 3,30 часа, терен коларски път, изкачване.

Цената включва -  водач и туристически транспорт/бус/ от агенцията

Цената НЕ включва -  лични разходи, планинска застраховка

Забележка:

Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване при минимум 19 записани.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани  Носете суха храна.  Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!