Пролетна бърза манджа
(за 5 порции)
ПРОДУКТИ:
Яйца домашни - 10 бр.
Домати - 2 кг
Олио - 50 мл
Пресен лук - 2 връзки
Пресен чесън - 2 връзки
Пресен джоджен - 1 връзка
Пресен магданоз - 1 връзка
Краве сирене - 250 г
Млян черен пипер и сол - на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме доматите, овкусяваме ги със сол и ги изсипваме в приготвената тава, след което слагаме в силно загрятата фурна. След като се сгъстят доматите, добавяме олиото и изваждаме сместа до няколко минути. Яйцата едно по едно счукваме и пускаме в сгорещения доматен сос, поръсвайки ги с мления черен пипер. Продължаваме да печем във фурната до забулване на яйцата и изваждаме гозбата. Добре измитата зеленина сме накълцали ситно и с по-голямата част поръсваме обилно ястието. Натрошаваме сиренето и го добавяме отгоре като последен слой в съда, който връщаме за 5-6 минути във фурната. Изваждаме и наръсваме ястието с останалата зеленина, после покриваме тавата за десетина минути, докато яденето естествено се задуши. Поднасяме топла пролетната бърза манджа с чаша изстудено бяло вино.