- Пролетна бърза манджа 28 февруари 2018 Пролетна бърза манджа (за 5 порции) ПРОДУКТИ: Яйца домашни - 10 бр. Домати - 2 кг Олио - 50 мл Пресен лук - 2 връзки Пресен чесън - 2 връзки Пресен джоджен - 1 връзка Пресен магданоз - 1 връзка Краве сирене - 250 г Млян черен пипер и сол - на вкус... Научи повече
- Картофени ладийки с кайма 27 февруари 2018 Картофени ладийки с кайма ПРОДУКТИ: Кайма - 500 г Бульон от месо - 250 мл Твърд кашкавал - 50 г Картофи много едри - 5 бр. Кромид лук - 1 голяма глава Доматен сос или пасирани домати от консерва - 3 с.л. Пресен магданоз - половин връзка Стрита... Научи повече
- Овчарски пай 26 февруари 2018 Овчарски пай ПРОДУКТИ: Кайма (говежда или агнешка) - 500 г Краве масло - 100 г Бульон - ½ ч.ч. Прясно мляко - 1 к.ч. Картофи - 3 бр. големи Кромид лук - 2 средно големи глави Моркови - 2 средна големина Зелен грах - 1 консерва от 500 г Сол, червен и... Научи повече
- Картофени бомбички с кайма 23 февруари 2018 Картофени бомбички с кайма ПРОДУКТИ: Картофи средна големина — 15-20 броя Кайма — 350 г Кромид лук — 1 голяма глава Готварска сметана - 50 г Краве масло - 50 г Доматен сос Сол Черен пипер (млян) Стрита чубрица Пресен магданоз - половин връзка... Научи повече
- Телешко със сини сливи по балканджийски 22 февруари 2018 Телешко със сини сливи по балканджийски ПРОДУКТИ: Телешко месо 750 г Сушени сини сливи 500 г Глава кромид лук Олио Доматено пюре Червен пипер Захар 1 к.л. Черен пипер на зърна Сол Брашно ПРИГОТВЯНЕ: Месото се нарязва като за кебап на средни по... Научи повече
- Ароматни картофки по офицерски на фурна 21 февруари 2018 Ароматни картофки по офицерски на фурна Продукти: 800 г средно големи картофи, 2 с.л. с връх краве масло, 1 к. ч.олио или зехтин, половин лимон, 1 връзка пресен магданоз, 5-6 стръка чубрица, 6 главички чесън, млян черен пипер, сол на вкус Приготвяне:... Научи повече
- Станимашки сармички 26 януари 2018 Станимашки сармички Прочутите станимашки (асеновградски) сармички са малки, изящни и изключително вкусни. Завиват ги предимно в листа кисело зеле, но могат и да са поравно от зелеви и лозови листа. Умението да се завият стегнато тези малки... Научи повече
- Рибно мезе от осолена скумрия 24 януари 2018 Рибно мезе от осолена скумрия Продукти: 3 средно големи сумрии 3-4 глави кромид лук 3 равни с.л. сол 1 с.л. захар 0,5 ч.ч. олио 0,5 ч.ч. 9% оцет ч.ч. вода пресен копър млян черен пипер дафинов лист Приготвяне: Скумриите се размразяват, но не... Научи повече
- Странджанска кавърма кебап 22 януари 2018 Странджанска кавърма кебап Продукти: 600 г свинско месо, 4 с. л. свинска мас или олио, 10 стръка зелен лук (3 средни глави кромид лук) 3-4 пресни пиперки ( чушки) 2 средни домата, 2 моркова 200 г пресни гъби шепа зелени обезкостени маслини 2-3... Научи повече
- Мусака по странджански 22 януари 2018 Мусака по странджански Продукти: 400 г ситно накълцано или едро смляно месо 1 връзка едро нарязан пресен лук 1 глава пресен чесън 2 моркова, нарязани на малки кубчета 1 ситно нарязан едър домат 1 ч. ч. булгур 2 малки тиквички, обелени и нарязани на... Научи повече
- Странджанска лопушка 22 януари 2018 Странджанска лопушка Лопушката е традиционен местен специалитет, приготвян през пролетта и лятото в Странджанския край директно сред природата. Името й идва от растението лопух, виреещо край реките в района. То има големи широки мъхести листа, в... Научи повече
- Писюр Кюфтета 20 януари 2018 Писюр кюфтета или бърз обяд за четирима Писюр кюфтета (писюр - от турски - мърляви, в случая - направени набързо) са традиционно ястие, което се е приготвяло доста често от българската домакиня в близкото минало. Здравословна готвена манджа без... Научи повече
1
2