''Празник на греяната ракия и сланината'' в гр.Априлци

32.00 лв.
В наличност
+

Description

Каним ви на уникалния Празник на греяната ракия и сланината! Вече осма година в гр.Априлци се провежда станалият традиция кулинарен празник на сланината и греяната ракия. Гостите на града ще могат да опитат от различни кулинарни изкушения приготвени със сланина, както и да дегустират майсторски приготвена греяна ракия.

Дата :  От 10.02.2018 г. до 10.02.2018г

Празникът винаги се провежда на Месни Заговезни. Освен традиционната кулинарна изложба на ястия, приготвени със сланина, гостите ги чакат много смях и забавления.

Най-голямата атракция е приготвянето на така наречената „бабина гозба“ - която се прави в огромен тиган от 20 кг сланина, 500 яйца и 30 кг праз лук.Не бива да пропускате и конкурса за най-добра домашна ракия.

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Посещение на празника в град Априлци. Посещение на новоселския манастир Света Троица и поклонение пред подвига и мъченичеството на монахините  и свещениците от светата обител по време на Априлското въстание.Скоро Св. Синод на Българската православна църква канонизира Новоселските мъченици, определяйки датата 9 май (деня на тяхната страдалческа кончина) за техен празник. „Свободно време. Отпътуване за Троянския манастир и изложението на занаятите в Орешака. Следобяд отпътуване за София и пристигане на стадиона вечерта.

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване, посещения според програмата

Маршрута е София- Троянския манастир - Априлци- София.

Цената НЕ включва

входни такси за изложението в Орешака и лични разходи

За допълнителна информация и записване може да ни потърсите на 0884659617 

Забележка:

Екскурзията се провежда при минимум 25 записани и се потвърждава 3 дни преди тръгване. Начин на плащане-пълно плащане в деня на записването. Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Още продукти