ПРАЗНИК НА КЕСТЕНА В БЕЛАСИЦА

39.00 лв.
В наличност
+

Description

Маршрут на екскурзията;

София-Коларово-Яворница-София

Дата:От: 14.10.2017 до: 14.10.2017

Място България

Вид транспорт : Автобус

Цена на екскурзиятаот 39.00 лв.

Програма на екскурзията:

Това е фестивал в чест на Беласишките кестенови гори – най-обширните гори от ядлив кестен не само в България, но и на целия Балкански полуостров. По време на фестивала може да се насладите на най-доброто от уникалната природа на планината и най-интересното от бита и културата на местните хора. Събитието е съпътствано с музикално артистична програма с песни, танци, обичаи, хумор и забава от подгорските села, различни конкурси за деца и възрастни, както и забавления в гората сред природата на парк „Беласица”. Допълнителни атракции и експозиции допринасят за неповторимата атмосфера на фестивала. Фестивалът се проведе за първи път в края на месец септември 2012 г. Тази година е неговото шесто издание.

Тръгване от стадион Васил Левски в 7:30 ч. Кратка почивка по пътя. Посещение на фестивала на кестена в село Коларово. По-късно в ранния следобяд ще имаме възможността да се разходим из една прекрасна и малко позната планина – Беласица. Ще поемеме по екопътека „Пеперудите и цветята на Беласица“. Пъстрата и приятна пътека "Пеперудите и цветята на Беласица" води до Яворнишкия водопад. Пътеката започва с информационното табло за маршрута, разположено в центъра на с. Яворница. Продължителността на маршрута в двете посоки е 1 час и 20 минути. Маршрутът е маркиран със стандартна туристическа маркировка със син цвят.

Ако изберете тази пътека, ще се докоснете до красивия и пъстроцветен свят на пеперудите и цветята. Ще се научите да разпознавате някои дневни пеперуди и цветни растения, ще узнаете любопитни факти за тях и какви са причините да не могат едни без други.
По пътя ще ви помогнат четири информационни табла със следните теми: "Жизненият цикъл при пеперудите", "Пеперудите и цветята на открито, в храсталаците и в гората". След приказната разходка и отдих сред природата на Беласица се отправяме за София. Пристигане на стадиона вечерта.

Цената включва

 

транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване

 

Цената НЕ включва

 

лични разходи

 

Забележка

 

Екскурзията се осъществява при минимум 25 записани туристи и се потвърждава 3 дни преди тръгване.Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

За повече информация на сайта http://www.posvetaiunas.net