ПРАЗНИК НА СЛИВОВАТА РАКИЯ в Троян и Орешака-Троянски манастир-крепост Состра

30.00 лв.
В наличност
+

Description

Дати:
От: 23.09.2017 до: 23.09.2017

Програма на екскурзията

Празникът на Сливата в град Троян се провежда последния уикенд на месец септември в Национално Изложение на Художествените Занаяти и Приложни Изкуства Орешак и в самия град Троян. Включва демонстрация на варене на троянска сливова ракия и дегустация, варене на сливов мармалад и дегустация, продажба на троянска сливова ракия (фирмена и домашна), пестил (троянски сливов "шоколад"), сушени сливи.

Празникът на сливата и троянската сливова ракия са се утвърдили като желана и очаквана туристическа дестинация, която всяка година привлича все повече гости от страната и чужбина. В програмата са включени празнично дефиле, различни тематични демонстрации, като, придружени с много хумор, песни, танци, конкурси, томболи, игри с публиката, изненади и ракиджийско шоу. Всичко това превръща Празника в Троян и Орешак в привлекателна туристическа атракция.Програма:

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски за Троянския манастир. Посещение на манастир “Успение Богородично”. Построен на около 400 м. надморско равнище, най-големият манастир в Балкана е ограден от красиви гори и р. Черни Осъм, която придава на мястото допълнителна привлекателност. Основан е в края на 16 век. Забележителен е със своята архитектура, дърворезби и невероятните стенописи в манастирската църква - дело на Захари Зограф-един от най-големите възрожденски художници. Наред с това манастирът е бил известен книжовен център и истинско революционно средище в средата на 19 век. Тук е бил основан революционен комитет от Левски, в който са участвали всички монаси. За тези времена свидетелства музеят на Апостола в манастира. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св.Богородица Троеручица. Посещение на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, което е единственото място в България, където майстори от цялата страна показват своите съвременни творби. Почивка за обяд и участие в Празника на сливата и троянската сливова ракия.

Отпътуване за София, спирка за снимки на Крепостта Состра, представляваща римски военен лагер, построен върху руините на тракийско селище. Пристигане на стадиона вечерта.

Цената включва
- транспортно обслужване с лицензиран автобус
- екскурзоводско обслужване