Празна кошница
Description
Тиквичката е позната от доста време , но в Европа идва около 16 век, благодарение на испанските мореплаватели.Тиквичката е едногодишно растение от семейство Тиквови. Стъблото е пълзящо и пуска видоизменени листа-мустачки. Плодът е валчест и здрав, наподобява формата на краставица, а цветът му варира от жълт до зелен.Тиквичката е нискокалорична храна. Отличен източник е на манган и витамин С , а също на магнезий, калий, каротеноиди, фибри, фолат, рибофлавин, мед, омега -3 мастни киселини. Тиквичките са широко използвни в кулинарията основно като пържени и печени, но се използват и в козметиката за маски на лица и кожи.
Био тиквички са микс от светли и тъмни.
Цената е за килограм.