Млечни продукти "Нестинари"

Ние сме малка семейна ферма и се намираме в село Ново Паничарево - един от най-чистите райони на България - периферията на северна Странджа планина и долината на река Ропотамо. 

Занимаваме се със земеделие и животновъдство. Към момента стопанисваме 85 дка праскови и нектарини – над 20 сорта, които отглеждаме биологично. Нашите плодове са с изключителни вкусови качества и който ги опита един път се връща отново. Отглеждаме и 40 бр. млечни крави с още толкова телета-също биологично. Животните целогодишно пасат по поляните на североизточна Странджа. За дохранването през зимните месеци и през летния засушлив период сами си произвеждаме ливадно сено. Нашите животни се хранят само със сено и трева. Ако някъде има щастливи крави, смятаме че това са нашите – здравословен климат, свободно пасищно отглеждане и екологично чиста храна, а резултатът - мляко с уникални качества. 
Решихме да затворим цикъла и си направихме минимандричка, в която всичко се прави ръчно. Регистрирани сме по Наредба 26, която ни дава право да преработваме собствено добитото мляко. Така произвеждаме краве кисело мляко, краве бяло саламурено сирене и ръчен краве кашкавал с глазура пчелен восък. 

Продукцията ни не е в големи количества, но гарантираме за нейното качество, и нещо много важно - правим всичко с много любов.
Надяваме се все повече ценители на българското и на качествените храни да опитат нашите уникални млечни продукти с марка „НЕСТИНАРИ”  и да си припомнят забравеният селски вкус.

Адрес: с. Ново Паничарево - община Приморско, област Бургас (в полите на Странджа планина).

Йосиф Костов
Моб. тел.: +359 895 673 077

Нели Кутева
Моб. тел.: +359 899 044 190

Facebook:  Нестинари млечни продукти

Е-mail: [email protected]