ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД 2017

157.00 лв.
В наличност
+

Description

Програма на екскурзията

МАРШРУТ: София-Девинска екопътека- Широка лъка-Златоград-Кристална зала в Мадан-Бачковски манастир-София

3 дни/2 нощувки/2 закуски/1 вечеря

ДАТИ: 22-24  СЕПТЕМВРИ 2017

 

Излел е Делю хайдутин,

хайдутин ян кеседжия.

Гюлсюме Делю заръча:

- Варди са, Делю, чувай са,

канят са да та примажат,

деридеренски аяне,

аяне, кабадаие:

сребърен куршум ти леят,

та ще та, Делю, удрият.

- Гюлсюме, любе Гюлсюме,

не са е родил чилякън,

дену ще Деля примаже.

През 1977 г. песента, в изпълнение на народната певица Валя Балканска  е включена в Златната плоча, която  американските космически апарати „Вояджър 2“ и „Вояджър 1“ изпратиха  като музикално послание от Земята към далечния космос.

 

С това пътуване ще имате удоволствието да бъдете участници в тазгодишните ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ и  във възстановката „Един пазарен ден преди 100 години”, където облечени в автентични народни носии,  занаятчиите от старата чаршия ще предложат  продукти и предмети, дело на техните ръце и ум, ще послушате родопската каба гайда и концерт с изпълнения на гост-музиканти от Гърция (бузуки),  ще поиграете на родопското хоро, ще посетите най-старата църква в Родопите, килийното училище, ще се смесите с дами и господа, облечени както „ЕДНО ВРЕМЕ“ , ще опитате прочутото златоградско въртяно кафе в „Старото кафене, с две думи-ще се потопите в атмосфератата на градчето преди 1 век, ще имате възможност да се  насладите на  красотата на буйната  река Девинска преминавайки през романтични  дървени мостчета надвиснали над водата,  ще видите Широка лъка и нейните гърбави мостчета, и най-накрая ще направите вълнуваща разходка из древни тракийски светилища и причудливи скални феномени, създадени и оформени от цивилизащията на т. нар „скални хора“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

 

 

 

ПРОГРАМА:

1 ДЕН.22.09.2017  Отпътуване от стадион Васил Левски в 7,30 часа. С автобуса групата преминава последователно покрай язовирите от каскада „Въча”. Спиране за фотосесии на най-красивите места от язовирите Кричим, Въча и Цанков камък. Пристигане в северозападния край на гр. Девин, откъдето започва туристическата екопътека „Струилица”. Пътеката е дълга 3,5 км и се изминава за около 2 ч, включително и пътя до водопад Самодивското пръскало. Ако желаете се изкачвате на Гяурско кале-около 1,5 качване и слизане. Самата екопътека започва от защитена м. Струилица и върви нагоре срещу течението на Девинска река. На много места са изградени красиви мостчета по двата бряга на реката и съответните места за почивка и отдих. Цялото й трасе е обявено за защитена територия. Под ръководството на водача преминаване по пътеката, като за всички природни, исторически и географски забележителности посетителите получават необходимата информация от водача. Време за развлечение, наслада, множество снимки по трасето и обяд. Завръщане до автобуса и  отпътуване към  Златоград. Кратка почивка в Широка лъка за посещение на църквата и центъра на архитектурния резерват. Преминаваме покрай Смолянските езера и пристигане в град Златоград. Настаняване в хотел в центъра на града.  Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.

Забележка: Който от туристите не желае пеш. преход по екопътеката, може да ползва минералните извори в нейното начало в рамките на около 3 часа срещу заплащане на входна такса-10 лв за възрастни и 6 лева за деца.

2 ДЕН. 23.09.2017 Закуска. Туристическа програма в Златоград  - пешеходна разходка до паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква в Родопите, килийното училище, свещолеярната и разглеждане на Стария град със занаятчийските работилници. В 10,30 часа в  Етнографски ареален комплекс/ЕАК/ започва празникът - Възстановка „Един пазарен ден преди 100 години”. Свободно време за участие в празника-самодейни народни състави, изпълнители от цяла България идват в Златоград за да участват в събитието.Следобяд възможност за пешеходна разходка из древни тракийски светилища и причудливи скални феномени в района на Златоград/при минимум  4 туристи срещу допълнително заплащане/. Разходката е с продължителност около 2-3 часа с местен водач. Нощувка

3 ДЕН. 24.09.2017 Закуска. Напускане на хотела и отпътуване от Златоград  посока Смолян.  Пристигане в град Мадан и посещение на единствения по рода си минен музей с Кристалната  зала, където са изложени изключителни образци на минерали, събирани дълги години в родопските рудници. Почивка при Бачковския манастир. Пристигане на стадиона в София привечер.

Цена: 157 лева на човек в двойна или тройна стая при плащане до 1 септември 2017

Цена след горната дата: 177 лева

Доплащане за единична стая за двете нощувки- 40  лева/човек

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус

- екскурзоводско облужване

-2 нощувки със закуски в хотел  *** в Златоград

-Ползване на открит басейн

- Вечеря  на 22.09.2017 г. с  музика без напитки;

- курортна такса

-посещение на Девинската екопътека, Широка лъка, Ареален комплекс в Златоград, Кристална зала в Мадан, светилище Белите камъни и Бачковския манастир

Цената НЕ включва

входни такси в посещаваните обекти по програма или по желание
 екскурзия „По стъпките на скалните хора” с местен водач на 23.09.2017 при минимум  4 желаещи/

Забележка

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 5 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.

Носете удобни обувки, народна носия или дрехи, извадени от скриновете на баби и дядовци и разбира се добро настроение!

ЗА ТУРИСТИ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ  - 35  ЛЕВА  ОТ ЦЕНАТА

Входни такси: Кристална зала в Мадан-2 лева

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др

 

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 25 ТУРИСТИ. СРОК НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ 5 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЯНА РЕДА НА ПРОВЕЖДАНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ.Входните такси са валидни при публикуването на офертата и туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна от страна на управата на местните туристически обекти.