Description
Едва ли има българска трапеза, на която чушката да не присъства целогодишно. В някой области на България се казва чушка , а на други пиперка, всъщност е едно и също. Произхода и идва от Централна и Южна Америка, внесени благодарение на Христофор Колумб. Чушките (пиперките) се делят на два основни вида сладки и люти те имат и различни цветове (червени,зелени,жълти,кафяви,черни,лилави,слонова кост). В България са ни познати три основни сорта сладки чушки(Сиврия, Капия и Камба), като цветове те са червени, зелени или светло зелени. От семейството люти са ни познати сорт ''Шипка'', ''Рибка'' и ''Чорбаджийски''. Всъщност червената и зелената чушка са плод на едно и също растение, но в различен стадий на зрялост. Червените, които са оставени на стръка почти до края на лятото, са много по-ароматни и сладки, но и зелените чушки имат своето очарование и приложение. С лек дъх, свеж и суров вкус, те са неизменна съставна част в първите летни салати. В чушките се съдържат витамин С, магнезий, калций, фосфор, желязо, ниацин, триптофан и захари. Пиперките могат да се консумират както сурови така и на салати, така и да бъдат приготвени на барбекю, печени, задушени или пържени.
Био зелен пипер е микс от различни сортове.
Цената е за килограм.