Беласица и върховете Конгур и Радомир

Преживявания
На Планина с Иван
30.00 лв.
В наличност
+

Description

Ден I - 14 октомври, събота
Тръгваме от площад "Александър Невски" в София в 7.30ч. Пристигаме в красивото Подгорие. Разходка до ревниво пазеният в полите Беласица водопад Срамежливеца. 
Ще се включим и във Фестивалът на кестена, където освен на прекрасните македонски песни и танци, ще се насладим и на традиционните гозби.
Отправяме се към хижа Конгур, която ще бъде и отправна точка за следващото ни приключение. На хижата има за хапване, Шуменско, а крем карамелът е феноменален.

Ден II , 15 октомври, неделя
Сутринта с изгрева /7.00 ч./ поемаме към връх Конгур,1951 м. /1.30-2ч./ Върхът е най-високата точка на резерват "Конгура". По билото му минава държавната граница между България и Гърция. На самия връх има изоставена наблюдателна вишка, от която се откриват прекрасни гледки към Бутковско езеро/Керкини/, Подгорието, Пирин, Славянка, Родопи, Огражден, Северна Гърция, та чак до Олимп и Атон. 
Почивка, снимки и поемаме към първенеца на Беласица - връх Радомир 2029м. - за още около 2ч. , като целият път е изключително обзорен.
От там към прекрасната гледка добавяме и Дойранското езеро. 

Препоръчителна екипировка: 
туристически обувки, дъждобран, щеки, челник или фенерче, ветроустойчиво яке и панталон, полар, шапка и ръкавици.


Водач: Albena Kirova

Цена: 30 лв. /включва водач/
В цената не влизат: планинска застраховка - 3лв., нощувка в х. Конгур - 10лв, храна и автобусен транспорт - около 50 лв. 
КАПАРО 50 лв. на банкова сметка: BG80RZBB91551002203117 Райфайзенбанк, Иван Коцев.
Походът ще се осъществи при най-малко 15 записали се! 
Информация и записване на тел. 0895426554- Елица Антониева и на [email protected]