Description
КАШКАВАЛЪТ
Българският пазар изобилства от кашкавал, а това дава избор на потребителя и възможност да задоволи изискванията си по отношение, както на цената, така и на вкусовите и хранителни качества на кашкавала.
За потребителите, интересуващи се какво консумират и грижещи се за своето здраве, ще представим няколко задължителни изисквания, които спазваме и на които отговаря нашият кашкавал, а това гарантира - качествен продукт с подобаващи хранителни стойности.
Ръчен кашкавал НЕСТИНАРИ:
- се произвежда от пълномаслено краве мляко, добито от животни, отглеждани биологично в района на Странджа. Млякото се обработва по строго определена технологична инструкция, със закваска Lactobacillus Вulgaricus и Streptococcus Thermophilus, чрез подсирване с мая и спазване на необходимото време за обработка и узряване;
- е без консерванти, стабилизатори и емулгатори и отговаря на още ред изисквания за микробиологични и физикохимични показатели;
- е с правилно оформени питки, с гладка и чиста повърхност, восъчинирани със смес от чист пчелен восък и зехтин Екстра Върджин, а при разрязване парчетата са с еднородна структура, равномерен цвят и не се ронят;
- е с плътно еластична консистенция, умерено солен, а мирисът и вкусът му са присъщи на зрял кашкавал – приятен, с ясно изразен аромат без страничен оттенък.
1 кг ръчен кашкавал НЕСТИНАРИ се произвежда от около 11-12 литра краве мляко, в зависимост от сезона. Процесът на производство на кашкавала е по-сложен и по-бавен в сравнение с този на сиренето. В общи линии включва следното – подгряване на млякото, подсирване, първична обработка и пресоване на сиренината, втасване, рязане, парене, месене и оформяне на питите. Месенето ... в месенето е истинската тънкост, необходимо е да се улучи точният момент, а зреенето е в продължение на 60 дни в специална камера при температура 12-14 °C.
Всички гореописани дейности се извършват ръчно.
Опитайте Ръчен кашкавал НЕСТИНАРИ, насладете се на забравения селски вкус!